ELEKTRISCHE STADSFIETS

Elektrische fietsen zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken en omdat steeds meer verschillende mensen een e-bike aanschaffen, komen er ook steeds meer soorten elektrische fietsen. Zo is er nu voor iedereen een perfecte e-bike te vinden, maar is het tegelijkertijd ook moeilijker om uit al die modellen de juiste keuze te maken. Wij hebben een uitgebreide collectie elektrische fietsen op voorraad én hebben we ervaren en deskundige verkoopmedewerkers die je graag helpen om jouw ideale e-bike te vinden.

Welke elektrische fiets is het beste?

Dit is een veelgehoorde vraag bij ons in de winkels. Eigenlijk is het beter om te vragen "Welke elektrische fiets is het beste voor mij?", omdat het antwoord op die vraag voor een groot deel afhankelijk is van het doel waarvoor je de fiets wilt aanschaffen. Ben je op zoek naar een stevige, onderhoudsarme fiets waarmee je dagelijks naar je werk kunt maar die ook prima geschikt is voor recreatieve doeleinden? Dan is een elektrische stadsfiets (ook wel elektrische woon-werk fiets genoemd) een heel geschikte keuze voor jou.

Onze elektrische stadsfietsen zijn geschikt voor iedereen die zich dagelijks op een comfortabele manier op een degelijke fiets door het verkeer wil bewegen. Deze fietsen zijn ontworpen voor intensief gebruik, ze hebben daarom meestal een gesloten kettingkast en een stevig en robuust frame, gecombineerd met een gemakkelijk te bedienen versnellingssysteem. De trapondersteuning zorgt er bovendien voor dat je altijd het gevoel hebt wind mee te hebben.

De meeste elektrische stadsfietsen zijn uitgerust met een voorwielmotor of een middenmotor, omdat deze systemen over het algemeen wat minder onderhoud vergen; een achterwielmotor is alleen te combineren met een derailleurversnelling die nu een keer wat meer onderhoud nodig heeft.

Hoe ver kan ik fietsen met een elektrische (stads)fiets?

Hoe ver je kunt fietsen met je elektrische fiets wordt de "actieradius" van de fiets genoemd.

Deze actieradius wordt in eerste instantie bepaald door de accucapaciteit van je e-bike. Deze capaciteit wordt uitgedrukt in Wattuur (Wh). Over het algemeen geldt dat hoe meer Wattuur je accu heeft, hoe verder je met je elektrische stadsfiets kunt fietsen; het kan in de praktijk echter voorkomen dat je de maximale actieradius van je e-bike niet helemaal haalt. Andere factoren die de actieradius beïnvloeden zijn bijvoorbeeld de weersomstandigheden, het totaalgewicht van fiets+ berijder + bagage, de kwaliteit van het wegdek en de mate van ondersteuning die geleverd moet worden.

Het is belangrijk dat de actieradius van je nieuwe elektrische stadsfiets aansluit bij het doel waarvoor je de fiets wilt gebruiken. Gelukkig kun je bij veel e-bikes kiezen uit accu`s met verschillende capaciteiten. Onze deskundige verkoopmedewerkers kunnen je hier uitgebreid over adviseren. Samen met jou nemen ze je wensenlijstje door en zo komen we samen tot de keuze voor jouw perfecte elektrische stadsfiets!

Welke maat elektrische stadsfiets heb ik nodig?

Om lekker te kunnen fietsen op je nieuwe elektrische stadsfiets is het heel belangrijk dat je op de juiste maat fiets rijdt.

Op basis van je lengte en je binnenbeenlengte kun je natuurlijk al een inschatting maken welke framemaat je ongeveer nodig hebt, maar voor optimaal fietsplezier raden wij je aan om in een van onze winkels langs te komen om je hierover door ons te laten adviseren. Onze ervaren verkoopmedewerkers zijn uitstekend op de hoogte van de diverse maatvoeringen en geometrieën van onze merken. Bovendien kijken ze samen met jou ook naar hoe je op de fiets wilt zitten, sportief of juist wat rechterop, want ook dat is bepalend voor jouw ideale framemaat.

Wavecell helm
WaveCel is een comprimeerbare celstructuur aan de binnenzijde van je Bontrager-helm..
lees meer

-premium q


Binnen de Premium Q Serie is er keuze tijdens een kettingaangedreven MN8 en de riemaangedreven MN8 Belt.
lees meer